Kaali, ruusukaali 'Groninger'

Brysselkål / Brassica oleracea Gemmifera-Ryhmä

Tiedot

33-21-16

2,50 €

Ruusukaalin otaksutaan olevan peräisin Belgiasta, jossa sitä jo kasvatettu 1200-luvulla. Siitä johtunee varmaan kasvin nimikin, brysselinkaali. Syötävät ruusukkeet muodostuvat lehtihankasilmuista. Ruusukaalin kasvuaika on pitkä, n. 170 vrk ja taimikasvatusaika on 5-6 viikkoa. Ravinnearvoiltaan ruusukaali on yksi parhaimmista vihanneksistamme, etenkin C-vitamiini taso on korkea.. Ruusukaalia voi säilöä pakasteena tai käyttää tuoreeltaan keitettynä. Lyhytaikaisesti ruusukaalia voi varastoida varsineen tai irrottaa ruusukkeet ja laittaa ne rei'itettyyn muovipussiin, säilyvyys 0-1 asteen lämpötilassa 4-5 viikkoa.

  • Korkeus: 80-100 cm
  • Alkuperä: Kaupan siemen
  • Kasvupaikka: Aurinkoinen
  • Annos: 0,8 g
  • Maaperä: Savimultamaa, vaatimaton kumminkin maalajin suhteen
  • Kylvöohje: Esikasvatus huhtikuussa, vaatii pitkän kasvuajan. Kesän alussa taimien istutus avomaalle. Istutusetäisyys 50 cm, riviväli 60-80 cm
  • Huom. Ei ole kylmäarka, kestää jopa -15 C pakkasta ja kerien maku paranee jopa pakkasen purastua
  • Viljelytapa: Kastellaan kuivina kausina. Liika typpi aiheuttaa kerien löyhyyttä. Mullataan kesä-heinäkuussa