Kategoriat

Salaatti, parsasalaatti 'Svetlana' Katso suurempana

Salaatti, parsasalaatti 'Svetlana'

Sparrissallat / Lactuca sativa Angustana-Ryhmä

Tiedot

81-20-5

2,50 €

Parsasalaatin kantamuoto on piikkisalaatti. Ruusuke-asteella olevia lehtiä voi käyttää normaalin salaatin tavoin. Keskikesällä pitkän päivän olosuhteissa kehittyy nopeasti korkea kukkavarsi. Kylvöstä kukkavarren muodostumiseen menee n. 10-12 vk. Kukkavarresta käytetään ravinnoksi sen mehenvä sisus. Kukkavarsi satoa voi kerätä kukintaan asti, kukinnan alettua kukkavarsi muuttuu nopeasti puumaiseksi. Ruuanlaitossa kukkavarsi kuoritaan ja pehmeä sisu käytetään tuoreeltaan salaatteihin tai käytetään parsan tavoin. Kukkavarsia voi lyhyesti (alle viikko) varastoida 0-1 asteessa haihtumiseslta suojattuna, pidempiaikainen varastoinit pakastamalla.

  • Alkuperä: Kaupan siemen
  • Kasvupaikka: Auringosta puolivarjoon
  • Annos: 0,5 g
  • Maaperä: Vaatimaton kasvi, kalkittu multava maa
  • Kylvöohje: Kylvö varhaisin keväällä. Taimiväli 5-15 cm ja riviväli 40 cm.
  • Huom. Lehtisatoa 40-50 vrk kylvöstä. Kukkavarsi korjataan n. 30 cm pituisena, halkaisija n. 2,5 cm
  • Viljelytapa: Viljellään lehtisalaatin tavoin. Liika lehtien keruu salaatiksi haittaa kukkavarren muodostumista