Peltoherne "Gråärt" YLLÄPITOVILJELY-KANTA Katso suurempana

Peltoherne "Gråärt" YLLÄPITOVILJELY-KANTA

Kokärt / Pisum sativum var. arvense

Tiedot

110-5-1 YB

2,50 €

Puolikorkea. Herneet ovat pieniä, vihertävän harmaita, pilkullisia. Harnaaherneet ovat hyvin proteiinirikkaita ja niitä on viljelty karjalle rehuksi sekä ihmisravinnoksi. Voidaan käyttää kuten vihreitä herneitä tuoreena, mutta useimmiten käytetty tuleentuneina ja kuivattu talvikäyttöä varten. Herneet ovat voimakkaan makuisia, käytetty kuivattuna papujen tapaan. Herneet ovat itsepölytteisiä. Periaatteessa eri hernelajikkeita voi kasvattaa lähekkäin, mutta hyönteiset voivat kumminkin aiheuttaa risteytymistä, suositellan siemenviljelyssä 20 m:n etäisyyttä lajikkeiden välille. Herneellä viljelykierto on tärkeä.

Koska ylläpitolajien siemeniä yleensä on vähän, olemme rajanneet yhdelle tilaajalle toimitettavan määrän 1 pussiin. Näin siemeniä riittää mahdollisimman monelle kasvattajalle.

Välitämme seuraavia siemeniä niille henkilöille, jotka sitoutuvat ylläpitoviljelyyn. Tämä tarkoittaa sitä, että siementen tilaaja lähettää kasvin siemeniä takaisin Maatiaiselle 3 kertaa seuraavien 5 vuoden aikana ja juuresten kohdalla 2 kertaa 5 vuoden aikana. Tämä sen vuoksi, että arvokkaat siemenkannat säilyvät ja lisääntyvät. Siemenviljelyohjeet tulevat tilauksen mukana. Näitä kasvikantoja saattaa myöhemmin tulla yleiseenkin välitykseen, kunhan siemeniä saadaan riittävästi.

  • Korkeus: 70 cm
  • Kasvupaikka: Aurinkoinen
  • Kukinta-aika: Kukka yksivärinen, vaaleanpunainen
  • Maaperä: Kosteutta pidättävä, multava savi- tai hietamaa. Kasvaa monenlaisissa maissa
  • Kylvöohje: a kylvö lämmenneeseen maahan, siemenet n. 7 cm:n välein
  • Huom. Maanparannukseen