Tomaatti, talvitomaatti 'Pomodorino del Piennolo del Vesuvio' YLLÄPITOVILJELY-KANTA Katso suurempana

Tomaatti, talvitomaatti 'Pomodorino del Piennolo del Vesuvio' YLLÄPITOVILJELY-KANTA

Tomat / Solanum lycopersicum

Tiedot

134-11-7-2 YD

2,50 €

Tomaatin muoto on soikea tai hieman luumumainen, kärki on esiintyöntyvä. Tomaatin paino  35-45 grammaa. Kuoren väri on voi­makkaan punainen. Malto on väriltään punaista ja on koostumukseltaan kiinteärakenteinen, voimakkaan makuinen ja makean kirpeä. Kanta on lujasti  kiinni tomaatissa. Tertut ovat melko tiheässä, kasvattaa maltillisesti varkaita. Kypsänä hyvä ja makea. Lajikkeen nimi piennolo tulee tomaatin kuivaamistavasta ja sana tarkoittaakin roikkumista/ripustamista. Sillä lajiketta kuivataan ripustamalla ne hamppunaruun noin kuukauden ajaksi. Näin tomaattisatoa on saatu talvellakin käyttöön. Kirsikkatomaatin tyyppinen.

"Italiassa tätä kasvatetaan avomaalla, itse kasvatan kasvihuoneessa ja siksi suurin osa ehti kypsyä lähes kypsiksi. Tomaatti säilyy jopa tammikuulle, jos on niin viileä säilytyspaikka, ettei kypsyminen etene. Italiassa tomaattitertut kootaan narulenkkiin ryppääksi. Hieman raakoina kannattaa korjata narulenkkiin ryppääksi. Siitä hommasta on youtubevideoita. Ja tietysti säilytyspaikan pitäisi olla mahdollisimman viileä, ettei kypsyminen etene liian nopeasti. Lämpimään otettuna ne kypsyvät nopeasti". Yksi annos/tilaaja.
Välitämme seuraavia siemeniä niille henkilöille, jotka sitoutuvat ylläpitoviljelyyn. Tämä tarkoittaa sitä, että siementen tilaaja lähettää kasvin siemeniä takaisin Maatiaiselle 3 kertaa seuraavien 5 vuoden aikana ja juuresten kohdalla 2 kertaa 5 vuoden aikana. Tämä sen vuoksi, että arvokkaat siemenkannat säilyvät ja lisääntyvät. Siemenviljelyohjeet tulevat tilauksen mukana. Näitä kasvikantoja saattaa myöhemmin tulla yleiseenkin välitykseen, kunhan siemeniä saadaan riittävästi.
  • Korkeus: Tarvitsee tuen
  • Alkuperä: Jäsenen puutarhasta
  • Kasvupaikka: Lämmin paikka tai seinusta
  • Maaperä: Hyväravinteinen maa
  • Kylvöohje: b taimikasvatus 7–8 viikkoa ennen ulosistutusta. Hallanarka
  • Huom. YLLÄPITOVILJELYYN!