Tomaatti ”Potattomatti” YLLÄPITOVILJELYYN Katso suurempana

Tomaatti ”Potattomatti” YLLÄPITOVILJELYYN

Tomat / Solanum lycopersicum

Tiedot

134-11-7 AY

3,00 €

"Hyvään maahan istutettuna sitä ei oikeastaan tarvitse kastella lainkaan. Maku vain paranee kastelemattomuudesta". Uudet tomaattilajikkeet eivät yleensä risteydy keskenään. Sen sijaan lajikkeet, joiden kukissa on pitkävartaloinen emi eli luotti näkyy kukan keskellä, voivat risteytyä. Tällaisia ovat mm. sellaiset vanhemmat lajikkeet, joiden lehdet muistuttavat perunaa sekä luonnonlaji ns. currant-tomaatti (S. pimpinellifolia) sekä kerrottukukkainen pihvitomaatti. Varmuuden vuoksi siemenviljelyssä näitä ei tule kasvattaa lähekkäin. Voi viljellä uudempien tomaattilajikkeiden lähellä, mutta ei muiden "perunalehtisten" lajikkeiden kanssa. Itsesiittoinen: tomaattilajikkeet eivät yleensä risteydy keskenään. Siementen itävyys säilyy 4-10 vuotta.

Koska ylläpitolajien siemeniä yleensä on vähän, olemme rajanneet yhdelle tilaajalle toimitettavan määrän 1 pussiin. Näin siemeniä riittää mahdollisimman monelle kasvattajalle.   

Välitämme seuraavia siemeniä niille henkilöille, jotka sitoutuvat ylläpitoviljelyyn. Tämä tarkoittaa sitä, että siementen tilaaja lähettää kasvin siemeniä takaisin Maatiaiselle 3 kertaa seuraavien 5 vuoden aikana ja juuresten kohdalla 2 kertaa 5 vuoden aikana. Tämä sen vuoksi, että arvokkaat siemenkannat säilyvät ja lisääntyvät. Siemenviljelyohjeet tulevat tilauksen mukana. Näitä kasvikantoja saattaa myöhemmin tulla yleiseenkin välitykseen, kunhan siemeniä saadaan riittävästi.

  • Kannan ikä: ****
  • Korkeus: Suhteellisen matala, pensastomaatti
  • Alkuperä: "Potattomatti" - yli 70 vuotta Savitaipaleella viljelty tomaatti. Siementen lahjoittaja viljellyt sitä Savitaipaleella jostain v.1950 -tienoilta
  • Kasvupaikka: Lämmin paikka tai seinusta
  • Maaperä: Hyväravinteinen maa
  • Kylvöohje: b taimikasvatus 7–8 viikkoa ennen ulosistutusta. Hallanarka
  • Huom. ”Vaatimaton kasvattaa, aikainen lajike, maukkaat tomaatit.” Avomaalla maku parhaimmillaan