Lanttu "Messukylä" YLLÄPITOVILJELY-KANTA Katso suurempana

Lanttu "Messukylä" YLLÄPITOVILJELY-KANTA

Kålrot / Brassica napus subsp. napobrassica

Tiedot

33-21-6 YA

2,50 €

Lanttu on muodoltaan pyöreä. Malto on keltaista ja makeaa ja siinä ei ole tikkuja. "Messukyläläinen" ei kestä koneellista korjuuta eikä myöskään säily kovin hyvin. Kaksivuotinen, ensimmäisenä vuonna kasvaa mukula ja toisena kukkii. Kellarissa (kylmä ja kostea) mukulat pärjäävät talven yli ja kasvatusta voidaan jatkaa seuraavana keväänä. Siemenlantuksi valitaan korjuuvaiheessa ehjänapaiset, vähänaattiset, parhaat yksilöt. Keväällä ne istutetaan kasvattamaan kukkavartta, johon ilmestyy kesällä keltainen rypsiä muistuttava kukinto. Kukkavarsien annetaan kuivua. Syksyllä siemenet ravistellaan pusseihin. Ristisiittoinen, hyönteis- ja tuulipölytteinen. Siemeniä on vähän.

Koska ylläpitolajien siemeniä yleensä on vähän, olemme rajanneet yhdelle tilaajalle toimitettavan määrän 1 pussiin. Näin siemeniä riittää mahdollisimman monelle kasvattajalle.

Välitämme seuraavia siemeniä niille henkilöille, jotka sitoutuvat ylläpitoviljelyyn. Tämä tarkoittaa sitä, että siementen tilaaja lähettää kasvin siemeniä takaisin Maatiaiselle 3 kertaa seuraavien 5 vuoden aikana ja juuresten kohdalla 2 kertaa 5 vuoden aikana. Tämä sen vuoksi, että arvokkaat siemenkannat säilyvät ja lisääntyvät. Siemenviljelyohjeet tulevat tilauksen mukana. Näitä kasvikantoja saattaa myöhemmin tulla yleiseenkin välitykseen, kunhan siemeniä saadaan riittävästi.

  • Kannan ikä: ****
  • Korkeus: Korkeat kukkavanat toisena kesänä
  • Alkuperä: "Messukylä" on 100 v. ajan Tampereella kasvatettu kanta. Ap. lähtöisin joko Norjasta tai Venäjältä
  • Kukinta-aika: 2. vuonna keltainen kukka kesällä
  • Annos: 1 g
  • Maaperä: Kosteutta pidättävä, kalkittu, savipitoinen ja multava maa. Typpeä vain kohtuullisesti
  • Kylvöohje: b esikasvatus 3 vk 15-20 C:ssa. Istutus avomaalle hallojen mentyä. Taimiväli 15-20 cm
  • Huom. Tuhkaa tuholaistorjuntaan.”Pyöreämpi, keltaisempi ja maultaan makeampi kuin meillä yleisimmin kasvatetut lajikkeet.”