Silpoydinherne ’Champion of England’ YLLÄPITOVILJELY-KANTA Katso suurempana

Silpoydinherne ’Champion of England’ YLLÄPITOVILJELY-KANTA

Märgärt / Pisum sativum

Tiedot

110-5-5 YB

2,50 €

Reheväkasvuinen, tavallisen näköinen, satoisa ja myöhäinen lajike (60–75 vrk kylvöstä satoon). Palossa 8–10 hernettä. Maultaan keskinkertainen. Silpoydinherneistä käytetään ravinnoksi tuoreet, lähes täysikasvuiset herneet. Herneet ovat itsepölytteisiä. Periaatteessa eri hernelajikkeita voi kasvattaa lähekkäin, mutta koska hyönteiset voivat kuitenkin aiheuttaa risteytymistä, suositellaan siemenviljelyssä 20 m:n etäisyyttä lajikkeiden välille. Siemeneksi viljeltäessä palkojen annetaan kasvaa, kunnes ne kuivuvat ruskeiksi ja herneet muuttuvat koviksi. Herneellä viljelykierto on tärkeä.

Koska ylläpitolajien siemeniä yleensä on vähän, olemme rajanneet yhdelle tilaajalle toimitettavan määrän 1 pussiin. Näin siemeniä riittää mahdollisimman monelle kasvattajalle.

Välitämme seuraavia siemeniä niille henkilöille, jotka sitoutuvat ylläpitoviljelyyn. Tämä tarkoittaa sitä, että siementen tilaaja lähettää kasvin siemeniä takaisin Maatiaiselle 3 kertaa seuraavien 5 vuoden aikana ja juuresten kohdalla 2 kertaa 5 vuoden aikana. Tämä sen vuoksi, että arvokkaat siemenkannat säilyvät ja lisääntyvät. Siemenviljelyohjeet tulevat tilauksen mukana. Näitä kasvikantoja saattaa myöhemmin tulla yleiseenkin välitykseen, kunhan siemeniä saadaan riittävästi.

  • Korkeus: 100-150 cm
  • Alkuperä: ’Champion of England’ – vanha lajike 1840-luvulta, Englannista tuotu
  • Kasvupaikka: Aurinkoinen
  • Kukinta-aika: Kukat ovat valkoiset, siemenet vihreät tai keltaiset
  • Maaperä: Kosteutta pidättävä, multava savi- tai hietamaa
  • Kylvöohje: a kylvö lämmenneeseen maahan
  • Huom. "Maultaan peruskauraa"