Kurpitsa, kesäkurpitsa ’Zucchini' Katso suurempana

Kurpitsa, kesäkurpitsa ’Zucchini'

Sommarpumpa / Cucurbita pepo

Tiedot

51-6-5-1 E

3,00 €

Nopea- ja voimakaskasvuinen, hedelmän väri on tummanvihreä. Hedelmät ovat pitkänomaisia. Kasvutapa on pysty ja pensastava. Hedelmän maku on parhaimmillaan nuorena, 15-20 cm pituisena (kurpitsan muoto pitkä). Kasvuaika n. 60 vrk. Satoa tasaisesti ja pitkään. Hallanarka. 15–20 cm pituiset kurpitsat herkullisia ja säilyvät n. pari viikkoa. Täysikasvuiset kurpitsat kestävät myös varastointia (2-4 kk, lpt 10-13 astetta). Vanhoissa kurpitsoissa hedelmänliha sitkistyy, eikä kelpaa enää tuoreena syötäväksi. Hedelmän voi irroittaa varresta kiertämällä. Kurpitsan kukat ovat myös syötäviä ja ne maistuvat myös lievästi kurpitsalta. Käyttää kannattaa hedekukkia, sillä emikukat tuottavat hedelmiä. Kukkia voi silputa esim. salaattiin tai tehdä täytettyjä kurpitsankukkia.

  • Alkuperä: Kaupan siemen
  • Kasvupaikka: Aurinkoinen-puolivarjo, kovilta tuulilta suojattu. Lämmin paikka
  • Annos: 1 g
  • Maaperä: Hyvä ravinteinen, multava maa
  • Kylvöohje: ab 3 vk:n esikasvatus (yli 20 C) tai kylvö avomaalle kesäkuun alussa. Hallanarka. Kasvatus suositeltavaa harson alla kukintaan saakka
  • Huom. Voidaan käyttää ravinnoksi myös kukkia ja kaikkia erikokoisia hedelmiä
  • Viljelytapa: Kylvä siemenet kookkaaseen mm. turveruukkuun n. 4 cm syvyyteen. Jätä ruukku vajaaksi kylvettäessä ja täytä 10 vrk:n kuluttua kylvöstä