Juurikas, punajuurikas ’Chioggia' Katso suurempana

Juurikas, punajuurikas ’Chioggia'

Rödbeta / Beta vulgaris var. conditiva

Tiedot

32-2-7 D

2,50 €

Punavalkoraidallinen kulttuuriperintö-lajike Italiasta (kylästä nimeltä Chioggia) 1800-luvulta. Aikainen, hyvin makea ja pyöreä. Sadonkorjuu: 35 vrk:n jälkeen kylvöstä nuoria lehtiä ja juurikkaita 60-90 vrk:n jälkeen. Runsassatoinen ja juurikkaat ovat kooltaan suurehkot. Voidaan syödä raakana, sopii säilöntään ja nuoria lehtiä voi käyttää salaatissa (harvennustaimet myös salaattiin). Raa'assa juurikkaassa ohuissa viipaleissa näkyy kauniit renkaat, keittämisen jälkeen juurikkaan väri on vaaleanpinkki. Sopii erinomaisesti varhaisviljelyyn (tai myöhempi kylvö). Kestää varastointia.

Punajuurikas on kaksivuotinen kasvi. Ensimmäisena vuonna kehittyy mehevämaltoinen mukula. Punajuurikkaan yhdestä siementä kehittyy 1-4 tainta. Varastoitava punajuurikas korjataan vasta syyskuussa. Varastointi onnistuu seuraavaan satoon asti 0-1 asteen lämpötilassa ja haihtumiselta suojattuna.

  • Korkeus: 30 cm
  • Alkuperä: Kaupan siemen
  • Kasvupaikka: Aurinkoinen ja lämmin
  • Annos: 2 g
  • Maaperä: Hyväravinteinen maa, hiesu- ja hiesusavimaa. Tarvitsee kosteutta
  • Kylvöohje: a liota siemeniä 1 vrk ennen kylvöä. Kylvö 2–4 cm syvyyteen vähintään +4–5 C maahan. Opt. itämislämpö on +18–20 C. Ensimmäinen harvennus tehdään 2–4 cm välein ennen kuin toinen lehtipari ilmestyy
  • Huom. Pitää suolavedellä kastelusta.
  • Viljelytapa: Juurikkaan kasvatukseen riviväli 30 cm ja taimiväli 10 cm