Maatiaispuutarhamessut Ruukin hevoskeskuksessa

Maatiaisen logo

ETUSIVU
Yhdistys
Ajankohtaista
Maatiaiskasvit
Maatiaiseläimet
Perinnemaisemat
Siemenvälitys
Maatiainen-lehti
Paikallistoiminta
Matkat
Liity jäseneksi
Kuva-arkisto
Arkisto
Linkkejä
Yhteystiedot

Takaisin
edelliselle sivulle

Pohjois-Pohjanmaalla Ruukissa vaikuttaa pieni mutta pippurinen kyläyhdistys, joka on saanut vuosikymmeniä pyöritettyä syksyisin luomu- ja lähituotemarkkinoita Ruukin maaseutuopistolla.

Neljä vuotta sitten Pohjois-Suomi menetti ainokaisen puutarhatapahtumansa, Oulun puutarhamessut. Silloin kyläyhdistys päätti kokeilla, toimisiko puutarhatapahtuman järjestäminen syvällä maaseudulla kuin Viron Türissä ikään.

Kokemus oli myönteinen. Tänä vuonna olemme järjestämässä tapahtumaa neljännen kerran. Paikkana on Ruukin hevoskeskus maaseutuopiston tuntumassa. Se tarjoaa vaatimattomat, mutta toimivat puitteet tapahtumalle. Hevoskeskuksen maneesi piha-alueineen muuttuu yhden päivän ajaksi vihreäksi keitaaksi.

Ajankohta on hyväksi havaittu eli viikko äitienpäivän jälkeen. Siinä ei ole muuta ongelmaa kuin se, että samaan aikaan ovat Virossa Türin kukkamarkkinat – ainoa tapahtuma, minkä koemme kilpailijaksemme.

Ajankohta on sellainen, että kevät on koittanut jo pohjoiseen Suomeenkin. Niinpä messuillamme voidaan tarjota todella laajaa taimitarjontaa: hyöty- ja koristekasveja, puita, pensaita, perennoja, mausteyrttejä, paprikan-, chilin- ja tomaattien taimia, kaalikasveja, purjontaimia, kesäkukkia, jopa erikoisuuksia kuten vartettuja havuja.

Tapahtumamme suola ovat harrastajanäytteilleasettajat, joita on turha etsiä maalis-huhtikuun "oikeilta" puutarhamessuilta. He ovat monesti varsinaisia persoonallisuuksia, joihin tutustuminen voi tarjota sekä hupia että hyötyä.

Tarjoamme myös  useita asiantuntijoiden pitämiä tietoiskuja messujen aikana. Heitä on mahdollisuus jälkeenpäin jututtaa. Tänä keväänä on vuorossa todellinen puutarhaguru Pentti Alanko. Hänellä on laaja asiantuntemus ja kokemus maatiaisperennoista sekä maan kasvukunnon hoitamisesta – molemmat tämän vuoden teemojamme.

Bokashi-kompostoinnista toivottiin tietoiskua ja sellainen on nyt ohjelmassa.

Hyötykasveista kiinnostuneille omatarveviljelijöille tarjoamme sekä perunanviljelyä että valkosipulin kasvattamista käsittelevän tietoiskun.

Tänä vuonna saimme mukaan myös hieman laajemman valikoiman laadukkaita puutarhurin apuvälineitä ja pienkoneita.

Tarjolla on myös lystikkäitä ideoita mm. kivitaidetta, risutöitä ja valeampiaispesiä.

Maatiaisyhdistys on esillä esittelemässä itseään ja myymässä siemeniä. Heidän avullaan saimme tapahtumaan Sulo Tokkosen. Hän on valkosipuli- ja maatiaissiemenekspertti.

Tapahtumamme tavoite on olla pohjoisen Suomen puutarhaharrastajien vuotuinen kohtaamispaikka, jossa vaihdetaan kokemuksia, annetaan neuvoja, kuullaan uusista suuntauksista ja solmitaan tuttavuuksia sekä toivottavasti löydetään mielenkiintoisia kasveja omaan puutarhaan.

TERVETULOA  OMALEIMAISEEN  TAPAHTUMAAN!

Puuharingin puolesta
                           Inga Nuojua

Ennakkomainos