Syysvälitys

138 tuotetta
Syysvälitys

Itusilmut kannattaa tilata ja istuttaa syksyllä. Näitä ei välttämättä ole tarjolla ensi keväänä, koska itusilmut voivat kuivua talven aikana. Liljoista mm. tiikeri- ja ruskolilja tekevät itusilmuja. Kuvassa ruskolilja. Väinönputkelle, palsternakalle sekä mukula-ja saksankirvelille suositellaan syyskylvöä saman vuoden siemenillä, mutta itävyys säilyy vielä seuraavaan kevääseenkin.

Vinkkejä syys/talvikylvöön:

Jos maa on jo jäässä tai hangen alla, itusilmut/pikkusipulit voi istuttaa ruukkuun tai laatikkoon. Sitä säilytetään muutama viikko viileässä paikassa (+5 -10 astetta) että sipulit juurtuvat. Sen jälkeen astian voi siirtää ulos ja suojata mahdollisilta kovilta pakkasilta. Aikaisin keväällä sipulit istutetaan maahan. Sipulit/itusilmut voi laittaa jäätyneen maan päällekin, peittää ne n. 15 cm multaa. Tästä lähtevät sitten kasvuun keväällä.

Siemenet voi kylvää maahan, jos se vielä sula tai kylvää kukkaruukkuun sisällä. Anna olla huoneenlämmössä 1-2 vk, vie ulos (ei ihan pakkaseen) nollaan asteeseen.

Kylmäkäsittelyn vaativat lajit tarvitsevat viileän kauden ennenkuin itävät. Siemenet voi kylvää  heti ne saatuaan ruukkuun kosteaan multaan, pitää n. viikon verran huoneenlämmössä ja viedä sitten ulos ja haudata lumeen. Kun lumet alkavat sulaa, ruukun voi tuoda sisälle itämään.

tuotetta per sivu

http://apteekkifi.com/osta-finasteride/

tuotetta per sivu