KategoriatSiemenet

Ketegoriassa ei ole tuotteita
Siemenet

SIEMENVÄLITYS ON JOULUTAUOLLA! Uusi siemenluettelo tehdään joulu-tammikuun aikana, tilausten toimitukset ovat myös katkolla kyseisenä aikana. Toimitukset alkavat (tilausjärjestyksessä) uuden luettelon ilmestyttyä helmikuussa. Verkkopuoti on kumminkin pienimuotoisesti auki katkonkin aikana, tilata voi SYYSVÄLITYS -kategoriasta. Toimitus noin viikon kuluessa tilauksesta. Lasku tulee siementen mukana.

Maatiainen ry on välittänyt kotimaisia siemeniä vuodesta 1990 alkaen. Siemenvälityksen tavoitteena on tukea ja edistää perinne- ja maatiaiskasvien sekä kotimaisten luonnonkasvien viljelyä ja lisäämistä. Tarjonta on kautta vuosien painottunut koriste- ja luonnonkasveihin, mutta aina mukana on ollut myös arvokkaita ja mielenkiintoisia hyötykasvien kantoja, kuten kaskinaurista, sipuleita ja härkäpapua. Siementen toimitusaika on 1 viikko. Lasku tulee siementen mukana.

Verkkokaupan lisäksi siemeniä voi tilata myös sähköpostilla: siemen@maatiainen.fi. Ilmoita haluamasi kasvin nimi ja kpl määrä, sekä oletko jäsen/ei jäsen ja yhteystietosi. Lasku tulee siementen mukana. Tai käydä Maatiaisen kivijalkakaupassa ostoksilla (Stenbäckinkatu 8, Helsinki; avoinna ke-to 12-18).

Vuoden 2020 siemenluettelo löytyy täältä: https://www.maatiainen.fi/arkisto/luettelo2020.pdf

Tietoa liittymisestä jäseneksi: https://www.maatiainen.fi/jasen.htm

Alakategoria

  • Syysvälitys

    Itusilmut kannattaa tilata ja istuttaa syksyllä. Näitä ei välttämättä ole tarjolla ensi keväänä, koska itusilmut voivat kuivua talven aikana. Liljoista mm. tiikeri-ja ruskolilja tekevät itusilmuja. Kuvassa ruskolilja. Väinönputkelle, palsternakalle sekä mukula-ja saksankirvelille suositellaan syyskylvöä saman vuoden siemenillä, mutta itävyys säilyy vielä seuraavaan kevääseenkin.

    Vinkkejä syys/talvikylvöön:

    Jos maa on jo jäässä tai hangen alla, itusilmut/pikkusipulit voi istuttaa leveään ruukkuun, jota pidetään huoneenlämmössä muutama viikko. Sen jälkeen ruukkua säilytetään ulkona (ei kova pakkanen) tai viileässä n. 0 asteessa ja tuoreena. Tästä juurtuneet itusilmut istutetaan ulos maahan keväällä. Sipulit/itusilmut voi laittaa jäätyneen maan päällekin, peittää ne n. 15 cm multaa. Tästä lähtevät sitten kasvuun keväällä.

    Siemenet voi kylvää maahan, jos se vielä sula tai kylvää kukkaruukkuun sisällä. Anna olla huoneenlämmössä 1-2 vk, vie ulos (ei ihan pakkaseen) nollaan asteeseen.