Siemenpusseista löytyvät lajikohtaiset ohjeet. Luettelon viimeisessä sarakkeessa (K = kylvö) oleva kirjain viittaa seuraaviin, lähinnä lajin kylmäkäsittelyn tarvetta koskeviin ohjeisiin. Tämä tulee huomioida, koska kylmäkäsittely kestää yleensä 6–8 viikkoa.
Monivuotisten kasvien kuivat siemenet ovat usein itämislevossa. Tämä tarkoittaa sitä, etteivät siemenet idä ennen kuin itämislepo poistuu. Luonnossa lepotila häviää syksyn ja kevään viileiden kausien aikana, kun siemen on kosteassa maassa. Keinotekoisesti itämislepo voidaan poistaa kylmäkäsittelyn avulla.
Hyvin pienet siemenet (esim. kellokukat) kannattaa vain ripotella ja painella sormin kylvöastiaan mullan pintaan. Kylvös sumutetaan kosteaksi ja peitetään rei'itetyllä muovilla.
Siemenet kylvetään alkukesällä ulos, jotta lehtiruusukkeet ehtivät kasvaa isoiksi kesän aikana. Suuret lehtiruusukkeet jaksavat talvehtia ja kukinta on komea seuraavana kesänä. Muista suojata lehtiruusukkeet havuilla talven kylmyydeltä ja etenkin kevätauringolta! Auringon paahde + jäinen maa -yhdistelmä kuivattaa lehdet taatusti. Havut voi vähitellen poistaa kun maa on keväällä täysin sulanut.
Kaksivuotiset kasvit kylväytyvät jatkossa itsekseen ja kanta säilyy. Aluksi on kuitenkin hyvä vauhdittaa niitä apukylvöillä muutaman vuoden ajan. Se tapahtuu yksinkertaisesti niin, että alkukesällä kylvetään siemeniä (jotka on otettu talteen edellisenä syksynä) sinne ja tänne. Näitä alkukesän apukylvöjä jatketaan 2–3 vuotta, jotta kanta vakiintuu. Vähitellen maahan kertyy niin paljon kasvien pudottamia siemeniä, että aina on sopiva määrä siemeniä itämässä keväisin, aina on uusia lehtiruusukkeita kasvamassa ja aina on kukkivia kasveja kypsyttämässä uusia siemeniä. Kasvikanta alkaa pitää itseään yllä.
Kaksivuotiset kasvit ovat luettelossa monivuotisten kasvien ryhmässä.