Silpoydinherne "Maatiaisherne/Pärnu" YLLÄPITOVILJELY-KANTA Katso suurempana

Silpoydinherne "Maatiaisherne/Pärnu" YLLÄPITOVILJELY-KANTA

Märgärt / Pisum sativum

Tiedot

110-5-5 YD

2,50 €

"Maatiaisherne". Silpoydinherneistä käytetään ravinnoksi tuoreet, lähes täysikasvuiset herneet, jotka ovat yleensä erittäin makeita. Siemeneksi viljeltäessä palkojen annetaan kasvaa, kunnes ne kuivuvat ruskeiksi ja herneet muuttuvat koviksi. Herneet ovat itsepölytteisiä. Periaatteessa eri hernelajikkeita voi kasvattaa lähekkäin, mutta koska hyönteiset voivat kuitenkin aiheuttaa risteytymistä, suositellaan siemenviljelyssä 20 m:n etäisyyttä. Palot pitkiä ja päästä käyriä. Herneet makeita ja maukkaita. Herneellä viljelykierto on tärkeä, muutoin seurauksena voi olla juuristotautia.

Koska ylläpitolajien siemeniä yleensä on vähän, olemme rajanneet yhdelle tilaajalle toimitettavan määrän 1 pussiin. Näin siemeniä riittää mahdollisimman monelle kasvattajalle.

Välitämme seuraavia siemeniä niille henkilöille, jotka sitoutuvat ylläpitoviljelyyn. Tämä tarkoittaa sitä, että siementen tilaaja lähettää kasvin siemeniä takaisin Maatiaiselle 3 kertaa seuraavien 5 vuoden aikana ja juuresten kohdalla 2 kertaa 5 vuoden aikana. Tämä sen vuoksi, että arvokkaat siemenkannat säilyvät ja lisääntyvät. Siemenviljelyohjeet tulevat tilauksen mukana. Näitä kasvikantoja saattaa myöhemmin tulla yleiseenkin välitykseen, kunhan siemeniä saadaan riittävästi.

  • Korkeus: 150-200 cm. Tarvitsee tuen
  • Alkuperä: 'Pärnu/Pärnun sokeri', ap. Maatiainen. Kanta on hankittu aikoinaan Pärnun torilta (virolainen tai venäl. lajike)
  • Kasvupaikka: Aurinkoinen
  • Kukinta-aika: Kukat ovat valkoiset, siemenet vihreät tai keltaiset
  • Maaperä: Kosteutta pidättävä, multava savi- tai hietamaa. Hyvä lannoitus
  • Kylvöohje: a kylvö lämmenneeseen maahan toukokuussa, siemenväli 7 cm
  • Huom. Herneet silvitään paloista ja syödään tuoreina sitä mukaan kuin palot kasvavat. Talvea varten herneitä voi pakastaa