Katso suurempana

Tomaatti ”Vienankarjala" YLLÄPITOVILJELYYN!

Tomat / Solanum lycopersicum

Tiedot

134-11-7 YK

2,50 €

"Hedelmä punainen, hieman korkeampi ja myösempi kuin "Evakko". Sopii myös ulos ruukussa kasvatettavaksi. Maultaan melko aromikas. Kanta peräisin 1930-luvulta. Sain siemenen vanhan ystävän veljeltä".

Uudet tomaattilajikkeet eivät yleensä risteydy keskenään. Sen sijaan lajikkeet, joiden kukissa on pitkävartaloinen emi eli luotti näkyy kukan keskellä, voivat risteytyä. Tällaisia ovat mm. sellaiset vanhemmat lajikkeet, joiden lehdet muistuttavat perunaa sekä luonnonlaji ns. currant-tomaatti (S. pimpinellifolia) sekä kerrottukukkainen pihvitomaatti.  Itsesiittoinen: tomaattilajikkeet eivät yleensä risteydy keskenään. Varmuuden vuoksi siemenviljelyssä eri tomaatti-lajikkeita ei tule kasvattaa lähekkäin. Siementen itävyys säilyy 4-10 vuotta. Ohjeet ylläpitoviljelyyn tulevat siementen mukana.

Välitämme seuraavia siemeniä niille henkilöille, jotka sitoutuvat ylläpitoviljelyyn. Tämä tarkoittaa sitä, että siementen tilaaja lähettää kasvin siemeniä takaisin Maatiaiselle 3 kertaa seuraavien 5 vuoden aikana ja juuresten kohdalla 2 kertaa 5 vuoden aikana. Tämä sen vuoksi, että arvokkaat siemenkannat säilyvät ja lisääntyvät. Siemenviljelyohjeet tulevat tilauksen mukana. Näitä kasvikantoja saattaa myöhemmin tulla yleiseenkin välitykseen, kunhan siemeniä saadaan riittävästi. 1 siemenpussi/tilaaja.

                                                                                        

  • Kannan ikä: ****
  • Korkeus: Matala
  • Alkuperä: Maatiaiskanta, Karjalan evakkojen tuoma
  • Kasvupaikka: Aurinkoinen ja lämmin
  • Maaperä: Hyväravinteinen puutarhamulta
  • Kylvöohje: b taimikasvatus 7–8 viikkoa ennen ulosistutusta. Hallanarka
  • Huom. YLLÄPITOVILJELYYN!