Japaninsuolaheinä / Okahijki Katso suurempana

Japaninsuolaheinä / Okahijki

Japansk sodaört (Japansk ängssyra) / Salsola komarowii

Tiedot

127 A

3,50 €

Oikealta nimeltään japaninotakilokki. Kasvaa luontaisesti Japanissa marskimailla. Mehikasvimaiset lehdet ovat kapeat ja pitkät ja maistuvat miellyttävän suolaiselle. Nuorten lehtien maku on miedompi. Voidaan käyttää salaattivihanneksina (voidaan syödä raakana) ja sushiin, kasvun edetessä maku voimistuu. Viljelyaika on suhteellisen lyhyt, leikkaamattomana kukinta alkaa noin 12 viikkoa kylvöstä, silloin lehtien ja versojen rakenne muuttuu kovemmaksi ja ne ovat parhaimmillaan kypsennettynä. Sopii myös ns. babyleaf-tuotantoon.

  • Korkeus: 20-30 cm leveä, 60 cm korkea
  • Alkuperä: Kaupan siemen
  • Kasvupaikka: Aurinkoinen
  • Annos: 0,1 g (siemeniä on noin 270 kpl per g)
  • Maaperä: Kostea, läpäisevä, kalkittu, hiekansekainen savimaa
  • Kylvöohje: Kylvö suoraan avomaalle pintakylvönä (peitä vain kevyesti mullalla/hiekalla), kun hallanvaara on ohitse. Tai esikasvatus maalis-huhtikuussa
  • Huom. Avopölytteinen. Itää 7-21 vrk:ssa riippuen lpt:sta, suositellaan siementen liotusta 1 vrk ennen kylvöä
  • Viljelytapa: Taimiväli 20-30 cm. Jätä 3 cm kasvustoa, kun leikkaat/korjaat satoa. Näin saat jatkuvaa satoa kylvöksestä