
Kurpitsa, talvikurpitsa 'Kumi-Kumi' / 'Kamo Kamo'
Vinterpumpa / Cucurbita pepo
Vinterpumpa / Cucurbita pepo
Vihreätäpläinen lajike Uudesta-Seelannista. Kasvuaika 65-110 vrk. Soikean pyöreät, kirkkaan oranssit hedelmät ovat halkaisijaltaan 8-10 cm ja 12-15 cm korkeita ja paino 0.8 kg - 1.0 kg. Pehmeä kuori. Kuoren päällä kulkee koristeellisia, paksuja "harjanteita" ylhäältä alas. Malto on kellertävää. Säilyy jopa 6 kk. Nuoret hedelmät voidaan keittää tai paistaa ja niillä on rikas, pähkinäinen maku, joka on melko herkullinen. Kun antaa vihreän pilkullisen kurpitsan kypsyä, niin se on hyvää talvikurpitsana. Lajikkeesta on tullut harvinainen jopa Uudessa-Seelannissa. Erittäin koristeellinen.
Yleistä viljelystä: esikasvatus huhtikuun lopussa, ulos touko-kesäkuussa vahvaan, kuohkeaan maahan, aurinkoiselle paikalle, kasvuetäisyys 100 x 150 cm välein, kastellaan aluksi säännöllisesti. Ei siedä varjostusta. Jätetään 1-3 versoa, joissa 1-2 raakiletta kussakin, versot katkaistaan jättämällä raakileen jälkeen vielä 4-5 lehteä. Hyötyy lisälannoituksesta parin viikon välein. Hedelmät korjataan kypsinä, kumminkin ennenkuin lämpötila laskee alle 0 asteen. Korjattua satoa säilytetään kuivassa, raikkaassa tilassa. Jos aikoo ottaa omaa siementä: kurpitsa risteytyy muiden kurpitsoiden sekä kurkkujen kanssa. Sadonkorjuu kuivalla säällä antaa parhaan säilyvyyden.