Kurpitsa, talvikurpitsa 'Kumi-Kumi' / 'Kamo Kamo' Katso suurempana

Kurpitsa, talvikurpitsa 'Kumi-Kumi' / 'Kamo Kamo'

Vinterpumpa / Cucurbita pepo

Tiedot

51-6-5-4 C

3,50 €

Vihreätäpläinen lajike Uudesta-Seelannista. Kasvuaika 65-110 vrk. Soikean pyöreät, kirkkaan oranssit hedelmät ovat halkaisijaltaan 8-10 cm ja 12-15 cm korkeita ja paino 0.8 kg - 1.0 kg. Pehmeä kuori. Kuoren päällä kulkee koristeellisia, paksuja "harjanteita" ylhäältä alas. Malto on kellertävää. Säilyy jopa 6 kk. Nuoret hedelmät voidaan keittää tai paistaa ja niillä on rikas, pähkinäinen maku, joka on melko herkullinen. Kun antaa vihreän pilkullisen kurpitsan kypsyä, niin se on hyvää talvikurpitsana. Lajikkeesta on tullut harvinainen jopa Uudessa-Seelannissa. Erittäin koristeellinen.

Yleistä viljelystä: esikasvatus huhtikuun lopussa, ulos touko-kesäkuussa vahvaan, kuohkeaan maahan, aurinkoiselle paikalle, kasvuetäisyys 100 x 150 cm välein, kastellaan aluksi säännöllisesti. Ei siedä varjostusta. Jätetään 1-3 versoa, joissa 1-2 raakiletta kussakin, versot katkaistaan jättämällä raakileen jälkeen vielä 4-5 lehteä. Hyötyy lisälannoituksesta parin viikon välein. Hedelmät korjataan kypsinä, kumminkin ennenkuin lämpötila laskee alle 0 asteen. Korjattua satoa säilytetään kuivassa, raikkaassa tilassa. Jos aikoo ottaa omaa siementä: kurpitsa risteytyy muiden kurpitsoiden sekä kurkkujen kanssa. Sadonkorjuu kuivalla säällä antaa parhaan säilyvyyden.



  • Alkuperä: Perinteinen maori kurpita, kaupan siemen
  • Kasvupaikka: Aurinkoinen ja lämmin
  • Annos: 5 siementä
  • Maaperä: Maan lämpötilan pitää olla vähintään + 10 astetta istuttaessa ulos. Kalkittu maa. Kastelu tärkeätä!
  • Kylvöohje: Esikasvatetaan ennen avomaalle istuttamista. Kylvö toukokuun alussa. Ennen varsinaista istutusta taimet karaistaan
  • Huom. Kestää hyvin varastointia
  • Viljelytapa: Taimiväli 1-2 m