Nätkelmä, mukulanätkelmä
Knölvial / Lathyrus tuberosus

Kategoriat
Knölvial / Lathyrus tuberosus

Erinomainen syötävä koristekasvi! Erittäin kestävä, mukuloita muodostava nätkelmä. Itse asiassa se on yksi harvoista tämän suvun monivuotisista kasveista, jolla on tuoksuvat kukat. Alkuperäinen kasvi suuressa osassa Eurooppaa. Rihmamaisissa juurissa on mukulamaisia, pitkänomaisia paksunnuksia, jotka on tunnettu ravintona vuosisatojen ajan. Mukulat ovat n. pähkinän kokoisia. Mukulat korjataan keväällä tai syksyllä. Ranskalaiset kutsuvat tätä "unohdettua vihannesta" nimellä "Hollandse Muisjes", koska vuodesta ± 1783 näitä mukuloita on viety Alankomaista Ranskaan. Vanha resepti: keitä mukuloita 1 tunti, muussaa ja tarjoile maidon ja yrttien kanssa.