"Heinäkuun kylvö" -vihannesmix Katso suurempana

"Heinäkuun kylvö" -vihannesmix

100-4

5,00 €

Seoksen lajit: retikka 'Münchner Bier' (varastoitava), sareptansinappi, lehtitilli, retiisi 'White Icicle'. Koko seoksen voi kylvää heinäkuussa.

Sareptansinappi ‘Southern Giant Curled’ on miedonmakuinen, sopii mm. salaattiin ja on erityisen herkullista keitettynä pinaatin tavoin. Nopeakasvuinen, ei herkkä kukkimaan. Lehdet ovat suuria, kähäriä ja vihreitä. Sietää myös kylmää säätä, kasvuaika 45 vrk. Suurisatoinen, satoa voi korjata läpi kasvukauden.

Kuin miniatyyri -daikon, 'White Icicle' -retiisit ovat pitkiä, valkoisia, ohuita ja kapenevia.  Kasvuaika on n. 27-31 päivää itämisen jälkeen. Kerää retiisi, kun se on 13-16 cm pitkä. Varmistaaksesi rapean ja miedon mausteisen maun (maku on on miedompi kuin tavallisella punaisella retiisillä) retiisejä pitää kastella säännöllisesti ja kitkeä rikkaruohot ympäriltä. Hitaasti kasvavat retiisit muuttuvat pehmeiksi ja niiden maku on kirpakka. Puhdistetut, kuivatut retiisit säilyvät jääkapissa pakattuna muovipusseihin 5-7 päivää.

Retikka 'Münchner Bier' on suosittu vanha, kirkkaan valkoinen lajike. Muoto on lähes pyöreä: "häntä" kapenee nopeasti. Maku on miellyttävän raikas ja mausteinen. Nopeakasvuinen. Perinteisesti sitä on nautittu Saksassa ja Välimeren alueella potteke-oluen kanssa. Parhaimman sadon saa kun kylvö on kesän pisimmän päivän jälkeen. Kasvuaika 8 viikkoa. Retikan maku johtuu sinappiöljystä ja erilaisista rikkipitoisista yhdisteistä. Hyvin rauta ja kalium pitoinen juures. Retikkaa voidaan käyttää kuten mm. lanttua ja retiisiä.

  • Korkeus: 20-80 cm
  • Alkuperä: Kaupan siemen
  • Kasvupaikka: Aurinkoinen-puolivarjo
  • Annos: 5 g
  • Maaperä: Läpäisevä, multava, ravinteikas ja kuohkea maa
  • Kylvöohje: Varastoitavat retikat kylvetään maahan vasta heinäkuussa. Nostetaan myöhään syksyllä, varastointi 0-1 asteessa haihtumiselta suojattuna. Kylvösyvyys 0,5-2 cm
  • Huom. Retiisi on nopeakasvuinen ja sitä voi kylvää koko kesän
  • Viljelytapa: Tilliä ja sareptansinappia voi kylvää myös heinäkuussa