Katso suurempana
Lanttu 'Wilhelmsburger'
Kålrot / Brassica napus subsp. napobrassica
Kategoriat
Katso suurempana
Kålrot / Brassica napus subsp. napobrassica
Lajike on keskiaikainen (90–110 päivää), runsassatoinen ja erittäin sopiva pitkäaikaiseen varastointiin. Mukula on pyöreän pitkänomainen, jopa 10 cm pitkä ja 8–15 cm halkaisijaltaan, paino 350–600 g. Yläosan (noin 2/3) väri on vaaleanvihreä ja alaosan keltainen. Malto on kermankeltainen, mehukas ja kiinteä/rapea sekä maultaan makea ja siinä aromaattinen vivahde. Malto on koostumukseltaan hienorakenteinen, vailla kitkeryyttä tai karkeita kuituja. Sopii hyvin kasvamaan kylmässä ilmastossa.
Kylvetään toukokuun alussa maahan 1-1,5 cm syvyyteen. Kasvaa parhaiten kevyessä savimaassa, maaperä voi olla hieman hapan ja humuspitoinen. Kylvettäessä on noudatettava viljelykiertoa. Kasvun ja kehityksen optimaalinen lämpötila on +15–18 °C. Harvennus 15–20 cm välein.
Lanttu on kaksivuotinen, ensimmäisenä vuonna kasvaa mukula ja toisena kukkii. Kellarissa (kylmä ja kostea) mukulat pärjäävät talven yli ja kasvatusta voidaan jatkaa seuraavana keväänä. Siemenlantuksi valitaan korjuuvaiheessa ehjänapaiset, vähänaattiset, parhaat yksilöt. Keväällä ne istutetaan kasvattamaan kukkavartta, johon ilmestyy kesällä keltainen rypsiä muistuttava kukinto. Kukkavarsien annetaan kuivua. Syksyllä siemenet ravistellaan pusseihin. Ristisiittoinen, hyönteis-ja tuulipölytteinen.