Peltopapu 'Mikko' / 'Hankkijan Mikko' / 'Finnish Purple' YLLÄPITOVILJELY-KANTA Katso suurempana

Peltopapu 'Mikko' / 'Hankkijan Mikko' / 'Finnish Purple' YLLÄPITOVILJELY-KANTA

Åkerböna / Vicia faba var. equina

Tiedot

149-1-9

3,00 €

Tämä härkäpavun pienin sukulainen on kidneypapujen kokoinen ja muodoltaan melko pyöreä. Mikko on erittäin varhainen, pienisiemeninen (200 g/1000 siementä) lajike. Sen valkuaispitoisuus on keskitasoa (31,1 %) ja satomäärä (2 410 kg/ha). Tämä lajike on väriltään violetista tummanpunaiseen/ruskeasta mustaan. "Kyseessä on mitä luultavimmin 'Hankkijan Mikko' eli Suomen 1. jalostettu peltopapulajike. Maatiaiskanta/lajike Parikkalasta, ap. Sesam. Sesamin vuosikirjassa lukee: Åkerböna Vicia faba 'Mikko'. Kauniit, tumman violetit siemenet, pienet palot. Paljon pieniä tiheästi olevia palkoja. Korkeus n. 100 cm. Kestävä, satoisa. NGB2384 https://sesto.nordgen.org/sesto/index.php?scp=ngb&thm=sesto&lst=&accnumtxt=NGB2384 Viljelijän kuvaus lähettämistään siemenistä (ap. Sesam): Minusta pavut eivät ole violetit. Papu (jonka olen viljellyt turvavälejä yms. noudattaen) on samanlainen kuin sen minkä aikoinaan sain, eli ruskea". Luke: Suomalaisten maatiaiskantojen pohjalta jalostettiin Suomessa ensimmäiset härkäpapulajikkeet, tummasiemeninen 'Hankkijan Mikko' ja vaaleasiemeninen 'Hankkijan Ukko'. Suositeltava varoetäisyys muihin viljelyksiin vähintään 300 m.

Koska ylläpitolajien siemeniä yleensä on vähän, olemme rajanneet yhdelle tilaajalle toimitettavan määrän 1 pussiin. Näin siemeniä riittää mahdollisimman monelle kasvattajalle.

  • Korkeus: 100 cm
  • Alkuperä: NordGen NGB2384. Parikkalalaisesta Tyrjän kylän maatiaiskannasta valittu 'Hankkijan Mikko' laskettiin kauppaan 1977
  • Kasvupaikka: Aurinkoinen
  • Kukinta-aika: Kukkii aikaisin
  • Maaperä: Ilmavat savi-, hietasavi ja hietamaat
  • Kylvöohje: Kylvö varhain toukokuussa. Taimiväli 20-30 cm, riviväli 50 cm. Kuivina kausina kasteltava