
Jokaisella apteekilla Suomessa oli 1700-luvulla ainakin jonkinlainen yrttipuutarha. Vuodesta 1811 eteenpäin apteekkarit oli velvoitettu viljelemään yrttejä ja sen seurauksena syntyi apteekkaritarhoja. Ole mukana jatkamassa yrttikasvatuksen pitkää perinettä, oma yrttitarha on elämyksellinen lisä puutarhassasi. Nykyisin yrttitarhoissa kasvatetaan pääasiassa mausteyrttejä, mutta tässä seoksessa on mukana vähän harvinaisempiakin kasveja, joilla on ollut pitkät perinteet rohdoskäytössä.
Seoksessa mukana: karhunjuuri, rohtoluppio, siankärsämö, iltahelokki, isohirvenjuuri, rohtonukula, liperi ja ukontulikukka.
Yrteistä voi tehdä esim. teetä sekä käyttää ulkoisesti hauteina ja kylpyinä. Huom! Ennen käyttöä kasvien ominaisuuksista kannattaa ottaa huolellisesti selvää. Sekä tunnistaa kasvi varmasti, mitä aikoo käyttää.
Yleisohje teen tekoon: Kuivattua yrttiä 1 tl / 2 dl vettä. Kaada yrttien päälle kuuma vesi (noin 80-90 asteista) ja anna hautua 10-30 minuuttia. Jos teet tuoreesta yrtistä teetä, niin käytä sitä noin tuplamäärä verrattuna kuivattuun.
.