Juurikas, punajuurikas "Rupikonnatar" / 'Rouge Ecorce au Crapaudine' Katso suurempana

Juurikas, punajuurikas "Rupikonnatar" / 'Rouge Ecorce au Crapaudine'

Rödbeta / Beta vulgaris var. conditiva

Tiedot

32-2-7 E

3,50 €

’Crapaudine’, ”rupikonnatar”, on mahdollisesti kaikkein vanhin, tuhatvuotinen, edelleen saatavilla
oleva punajuurilajike, joka on muodoltaan kuin porkkana ja kuori on kuin kaarnaa. Tämä lajike on tunnettu ainakin jo vuodesta 1650 lähtien, mutta mahdollisesti se on alunperin Kreikasta ja siellä kasvatettu jo 320 jaa. Mukulan kuori on väriltään punamusta. Sadonkorjuu: 35 vrk:n jälkeen kylvöstä nuoria lehtiä ja juurikkaita 60-90 vrk:n jälkeen. Voidaan syödä raakana, sopii säilöntään ja nuoria lehtiä voi käyttää salaatissa (harvennustaimet myös salaattiin). Sopii erinomaisesti varhaisviljelyyn (tai myöhempi kylvö). Kestää hyvin talvivarastointia.

Punajuurikas on kaksivuotinen kasvi. Ensimmäisena vuonna kehittyy mehevämaltoinen mukula. Punajuurikkaan yhdestä siementä kehittyy 1-4 tainta. Varastoitava punajuurikas korjataan vasta syyskuussa. Varastointi onnistuu seuraavaan satoon asti 0-1 asteen lämpötilassa ja haihtumiselta suojattuna.

  • Korkeus: 30 cm
  • Alkuperä: Kaupan siemen
  • Kasvupaikka: Aurinkoinen ja lämmin
  • Annos: 2 g (1 g n. 60-90 siementä)
  • Maaperä: Hyväravinteinen maa, hiesu- ja hiesusavimaa. Tarvitsee kosteutta
  • Kylvöohje: Liota siemeniä muutama tunti ennen kylvöä. Kylvö 2–4 cm syvyyteen vähintään +4–5 C maahan. Opt. itämislämpö on +18–20 C. Ensimmäinen harvennus tehdään 2–4 cm välein ennen kuin toinen lehtipari ilmestyy
  • Huom. Pitää suolavedellä kastelusta
  • Viljelytapa: Juurikkaan kasvatukseen riviväli 30 cm ja taimiväli 7 cm